Bruk søkefeltet til å skrive inn kategori eller et stikkord som kan være brukt i  problembeskrivelsen.

Kategorier:  ADHD, Allergi, Angst, Avhengighet, Depresjon, Fobier/Frykt, Lese- og skrivevansker, ME, Sinne/Hat/Irritasjon, Sjalusi, Skam/Flauhet, Skyldfølelse, Smerter, Sorg, Spiseforrstyrrelser, Stress, Søvn, Tvangstanker

(Eksempler på stikkord: edderkopp, høydeskrekk, kjøre bil, hodepine, migrene osv)

State
Created 2003-09-29 16:43:24
Din rolle Terapeut
Terapeut Anita Båtnes
Kategori Angst
Overskrift Verden vanligste angst - "fear of public speaking"
Beskrivelse av problemet Ungdomsskoleelev som plages med nervøsistet når hun skal fremføre foredrag i klassen. Hun føler seg sjenert og vet ikke hvor hun skal holde hendene og er redd for å ikke klare og få fram et ord og for at hun skal dumme seg ut og rødme.
Tidligere
behandling/ medisinering
Behandlings beskrivelse Startet med følelsen av nervøsitet som satt i magen ved tanke på at hun skulle holde et foredrag dagen etter. Sud var 7. Banket Øb,Ø,A,Kb, 9G. Under bankingen så klienten for seg at hun sto foran klassen og holdt foredrag og vi provoserte fram det verste som kunne skje, nemlig at hun fikk jernteppe og ble rød. Jeg spurte hva de andre elevene gjorde. Hun svarte at de lo og at hun selv så ned i gulvet og ble rød og at hun følte seg flau og skamfull. Banket på den følelsen, fikk den bort og hun tok opp tråden igjen og torde se på de andre i klassen. Vi lot det skje på nytt og da klarte hun å SE på klassens reaksjon; INGEN så på henne, men noen så ut av vinduet, andre tegnet og den eleven som pleide å le høyest satt bare med et lite smil om munnen. Hun kom da fram til at de andre ikke brydde seg om at hun mistet tråden under et foredrag. Hun følte seg ikke så nervøs lenger, sud var 2. Banket oppå hånden mens hun fokuserte på klumpen i magen som ikke var så stor lenger, den ble etter hvert mindre og forsvant helt (sud 0).
Resultat Hun kjente ingenting til nervøsiteten når hun tenkte på foredraget hun skulle holde dagen etter, men var usikker på om det kom til å vare. Sud 6, banket ned til 2. Fikk tilbakemelding et par dager etter om at det hadde gått helt fint på skolen under foredraget. Hun følte seg ikke nervøs i det hele tatt. I tillegg er hun blitt mer sosial.