For klienter som vil legge inn sin erfaring med TFT og studenter hos NAKOTIP som skal skrive om sine behandlinger:

Veldig mange får hjelp med TFT, enda flere vet ikke hvor raskt det er mulig å få hjelp med disse teknikkene. Derfor er våre klient-og terapeuthistorier viktige. Andre som kan ha samme eller lignende utfordringer/plager kan bli inspirert til å prøve TFT for å få løst sine.

For å få økt kunnskap om mulighetene TFT gir, oppfordrer vi derfor klienter om å legge inn sine erfaringer med TFT. En kan selvsagt velge å være helt anonym. Når ny historie er lagt inn sendes mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Historiene vil ikke være synlige for andre før NAKOTIP har lest gjennom og godkjent historiene.

For å bli sertifisert som TFT-terapeut må studenten i tillegg til å ha fått godkjent hjemmebesvarelse og praktisk test også få godkjent 6 etterrettelige historier om vellykkede behandlinger. Minst 3 av dem skal være klientenes egne historier. Og historiene skal være fordelt på minimum 3 ulike kategorier (enten ADHD, angst ......... osv). Når alle 6 (det skal være 6 forskjellige personer) er lagt inn sendes det mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om at det er gjort. Da vil vi gå gjennom historiene, godkjenne dem og evt anonymisere historiene før de legges ut. 

Legg inn ny klient-/terapeuthistorie her.

Hva skal historiene inneholde?

  1. Din rolle  -  klient eller terapeut
  2. Terapeutens navn
  3. Kategori  -  hva var problemet (ADHD, angst .....osv). Du velger fra en nedtrekksgardin
  4. Overskrift  -  forklarende overskrift hvor det som er behandlet er en del av overskriften (eks: Hodepinen forsvant, Ormefobien er borte - nå er jeg ikke lenger redd for å gå i skogen)
  5. Beskrivelse av problemet  -  kort forklaring hva klienten ønsket hjelp til, hvor ille problemet har vært, hvor lenge klienten har hatt problemet og evt hvilke begrensninger problemet har skapt
  6. Tidligere behandling/medisinering  -  kort informasjon om det har vært tidligere forsøk på å behandle problemet, evt medisinering.
  7. Beskrivelse av behandlingen(e)  - kort beskrivelse av behandlingen(e), hva som ble jobbet med, hvilke følelser som kom opp og den umiddelbare effekten av behandlingen(e) - gjerne opplyse dersom det var nødvending med flere behandlinger
  8. Resultat -  Hva ble (langtids-) resultatet av behandlingen(e).  Eksempel 1: Smerten forsvant under behandlingen. Fortsatt kan jeg av og til kjenne litt av den men da banker jeg den bare ned selv. Eksempel 2:  Nå er det 4 måneder siden behandlingene og fortsatt føler jeg meg helt fri når jeg ute blant andre.  Eksempel 3: Jeg tok fly 4 dager senere - kjente på en lite ubehag men det gikk raskt over og jeg kunne glede med til ferien.