For klienter som vil legge inn sin erfaring med TFT og studenter hos NaKoTip som skal skrive om sine behandlinger:

Veldig mange får hjelp med TFT, enda flere vet ikke om hvor raskt det er mulig å få hjelp. Derfor er våre klient-og terapeuthistorier viktige. Andre som kan ha samme eller lignende utfordringer/plager kan bli inspirert til å prøve TFT for å få løst sine.

Vi oppfordrer derfor klienter til å legge inn sin erfaringer med TFT For å bli sertifisert som TFT-terapeut må du i tillegg til å ha fått godkjent hjemmebesvarelse og praktisk test også få godkjent 6 etterrettelige historier om vellykkede behandlinger. Minst 3 av dem skal være klientenes egne historier. Når alle 6 (det skal være 6 forskjellige personer) er lagt inn sender du melding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Da vil vi gå gjennom historiene, godkjenne dem og evt anonymisere historiene før de legges ut. NaKoTip har flere tusen historier liggende ute for at andre skal kunne se hva som ofte oppnås ved hjelp av TFT.

Legg inn ny klienthistorie her.

KLIENTHISTORIER (minimum 3 historier legges inn)

 1. Klikk på " Legg inn dine KLIENT historier HER..........."
 2. La klientene skrive sin historie i "jeg" form, eller du kan skrive for klienten i "jeg" form, forutsatt at han/hun godkjenner historien. Undertegnes med fornavn på klienten.

Hva skal historiene inneholde?

 1. Din rolle:      klient eller terapeut
 2. Terapeutens navn
 3. Kategori:     hva var problemet. (ADHD, angst .....osv) Du velger fra en nedtrekksgardin
 4. Overskrift: : forklarende overskrift hvor det som er behandlet er en del av overskriften (eks: Hodepinen forsvant, Ormefobien er borte - nå er jeg ikke lenger redd for å gå i skogen)
 5. Beskrivelse av problemet:    Kort forklaring hva klienten ønsket hjelp til, hvor ille problemet har vært, hvor lenge klienten har hatt problemet og evt hvilke begrensninger problemet har skapt
 6. Tidligere behandling/medisinering:    Kort informasjon om det har vært tidligere forsøk på å behandle problemet, evt medisinering.
  • Behandlingen(e) - tekst i feltet: Kort beskrivelse hvordan behandlingen opplevdes
  • Umiddelbart resultat - tekst i feltet: beskriv kort den evt umiddelbare effekten klienten opplevde
  • Faktisk resultat -tekst i feltet: Hva ble det "varige" resultatet av behandlingen(e). Hva klienten opplever som sannsynligjør at behandlingen har hatt effekt over tid.  Eksempel 1: Hodepinen forsvant og nå 4 uker senere har jeg fortsatt ikke hodepine Eksempel 2: Jeg tok fly 4 dager senere - fortsatt litt ubehag men det var ikke lenger noe stort problem.
  En beskrivelse av hvordan klientens problemhistorie har vært, medikamentbruk, andre behandlingsformer, tidsperiode med problemer
 7. Hvordan de opplevde behandlingen(e), følelser som kom opp, reaksjoner etc.
 8. Hvor lenge etter behandlingen(e) det er i skrivende stund og hvordan de har det nå.
 9. Behandlerens navn

 

TERAPEUTHISTORIE 

 1. Klikk på "Legg inn dine TERAPEUT historier HER..........."
 2. Legg så inn dine anonyme behandlinger.

Hva skal historiene inneholde?

 1. En kort beskrivelse av hvordan klientens problemhistorie har vært, medikamentbruk, andre behandlingsformer, tidsperiode med problemer
 2. Hvordan du som terapeut opplevde behandlingen(e), følelser som kom opp, reaksjoner etc. og gjerne med beskrivelse av de mest brukte algoritmene
 3. Hvor lenge etter behandlingen(e) det er i skrivende stund og hvordan klienten har det nå