Bruk søkefeltet til å skrive inn kategori eller et stikkord som kan være brukt i  problembeskrivelsen.

Kategorier:  ADHD, Allergi, Angst, Avhengighet, Depresjon, Fobier/Frykt, Lese- og skrivevansker, ME, Sinne/Hat/Irritasjon, Sjalusi, Skam/Flauhet, Skyldfølelse, Smerter, Sorg, Spiseforrstyrrelser, Stress, Søvn, Tvangstanker

(Eksempler på stikkord: edderkopp, høydeskrekk, kjøre bil, hodepine, migrene osv)

State
Created 2008-01-07 21:55:04
Din rolle Terapeut
Terapeut Anita Lindholt
Kategori Annet
Overskrift HØYT BLODTRYKK OG ANGST
Beskrivelse av problemet Mann 72 år.Har høyt blodtrykk. Skal inn på sykehus for å sjekke hjertet to dager etter. Angst for dette og mye annet. Har noen innsnevringer i magen og sier selv han ikke fått gå på toalettet pga dette. Bekymrer seg mye.
Tidligere
behandling/ medisinering
Han har gjort det meste årenes løp, mange behandlinger og operasjoner. Går på masse medisiner.
Behandlings beskrivelse Hovedgrunnene her er at jeg ønsker å vise han at det kan skje en forandring med blodtrykket hans ved denne behandlingen. Og kanskje få til noe ang toalettproblemet hans. Han ble også vist og forklart hvor han selv kan banke hvis han kjenner det er behov. Vi starter med å måle BT etter at han har gått fra stua til kjøkkenet. Det viser 165/85. Puls 72.Spør han om SUD, den er 6. Samtidig spør jeg hva han engster seg for i forhold til sykehusinnleggelsen om to dager. Han er engstelig for hva de vil finne der, er hele tiden bekymret. Behandler han en stund for dette. Etter 5 min måler vi BT igjen da han føler han har hvilt litt. Det er nå på 138/79, puls 75. Han føler noe beveger seg/stimer nedover i kroppen. SUD er 5-6, Behandler ny runde. Etter en stund kjenner det blir lettere i kroppen, føler ikke sånn klem i brystet som da han satte seg. Så føler han seg varm, det stikker ikke lenger i beina. Etter en stund bankung måler vi igjen. BT.109/73, puls 69.
Resultat Han følte det lettere i overkroppen og ble veldig glad for at BT gikk så bra ned som det gjorde.